Evaluarea nationala 2017. Clasa a VI-a. Limba si Comunicare. Editura Paralela 45

Lucrarea de fata se adreseaza elevilor de clasa a VI-a care, la finalul anului scolar, vor sustine proba de „Limba si comunicare” din cadrul Evaluarii Nationale.

Elaborata in conformitate cu programele scolare in vigoare, cartea cuprinde 20 de teste de evaluare transdisciplinara (15 teste Romana-Engleza si 5 teste Romana-Franceza) cu bareme de corectare si sugestii de rezolvare, dupa modelul M.E.N.C.S.

Probele de evaluare transdisciplinara sprijina elevul sa patrunda sensurile oricarui tip de text si sa dovedeasca intelegerea corecta a mesajului.

Aceasta evaluare este o noutate pentru invatamantul romanesc. Ea nu reprezinta un examen sau un concurs, ci are un caracter formativ, de diagnoza si prognoza, cadrul didactic urmarind de fapt optimizarea, reglarea si ameliorarea procesului de predare-invatare.

Rezultatele obtinute la aceasta evaluare ofera posibilitatea profesorului de a elabora planul individualizat de invatare si pentru preorientarea scolara a elevilor catre un anumit tip de liceu.

This entry was posted in Evaluarea Nationala and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.