Gramatica limbii romane. Morfologia. Sintaxa. Analize si explicatii. Editura Tiparg

Gramatica limbii romane. Morfologia. Sintaxa. Analize si explicatii. Editura Tiparg

Cod EAN: 9789737355270

Oferta valabila in limita stocului disponibil

 

Pret: 25.00 Lei (P.R.P.)

Pret: 21.90 Lei


Stoc terminat

Gramatica limbii romane. Morfologia. Sintaxa. Analize si explicatii. Editura Tiparg

Prezenta lucrare este continuarea, dezvoltarea si actualizarea unei lucrari mai vechi, "Limba romana. Modele de analiza gramaticala, editia a II-a".

Sunt abordate in plus toate aspectele noi, propuse de gramatica normativa (V-Gutu Romalo - coordonator- Gramatica limbii romane, I Cuvantul, ยท lI Enuntul, Bucuresti, Editura Academiei, 2008), aceasta incepand cu interpretarile faptelor de limba si terminand cu partile de propozitie si propozitiile corespunzatoare nou-propuse (Complementul secundar, Complementul prepozitional, Complementul posesiv, Complementul predicativ al obiectului, Complementul comparativ, Complementul circumstantial cantitativ ... ), care sunt noi numai ca denumire si delimitare, ele regasindu-se in gramaticile anterioare altfel distribuite.

Miza acestei carti a fost de a gasi solutii de analiza gramaticala la noua modalitate de interpretare a faptelor de limba, ca o forma de validare a descrierilor respective.

Obiectivul principal este acela de a demonstra ca gramatica normativa, in forma in care exista ea astazi, poate fi programata, pe diferite niveluri de invatare, in scoala. Aceasta deoarece, fiind o gramatica normativa, propune norme, care trebuie invatate. Normele din Gramatica academica, in ciuda diferitelor pareri, exprimate uneori chiar de unii dintre autorii respectivei lucrari, nu pot fi altceva decat normele care se invata in scoala. Ar fi absurd ca in scoala sa se invete alte norme decat cele stabilite de Academia Romana.

Editura: Tiparg
Autor(i): Stefan Gaitanaru
Cod ISBN: 978-973-735-527-0
An aparitie: 2010
Numar pagini: 221
Tip coperta: Necartonata
Format (mm): 235x165

Titluri recomandate
spacer
Website detinut de Auxiliare Online S.R.L., CIF: 42303450, Reg.Com: J40/2573/2020

auxiliare.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.