»  Clasa I

Invatam, jucandu-ne! Limba si comunicare. Jocuri didactice pentru clasele I - IV. Editura Didactica Publishing House

Invatam, jucandu-ne! Limba si comunicare. Jocuri didactice pentru clasele I - IV. Editura Didactica Publishing House

Cod EAN: 9786068400204

 

 

Pret: 10.00 Lei

(PRP - Pret Recomandat de Producator)

 

Pret: 8.00 Lei


Stoc terminat

Invatam, jucandu-ne! Limba si comunicare. Jocuri didactice pentru clasele I - IV. Editura Didactica Publishing House

In activitatea de fiecare zi a copilului, jocul ocupa locul preferat. Jucandu-se, el isi satisface nevoia de activitate, de a actiona cu obiecte reale sau imaginare, de a se transpune in diferite situatii care il apropie de realitatile inconjuratoare. 

Folosirea jocului didactic in procesul educational ajuta elevul sa invete cu placere, sa devina interesat fata de activitatea ce se desfasoara, mobilizandu-i pe cei timizi sa devina mai volubili, mai activi, mai curajosi, sa capete mai multa incredere in capacitatile lor, mai multa siguranta si tenacitate in raspunsuri. Jocul constituie o modalitate deosebit de valoroasa de modelare a viitoarei personalitati, deoarece ofera posibilitatea cunoasterii copilului si formarea acestuia in directia dorita de noi. In joc, copilul se manifesta spontan, sincer, isi dezvaluie tendintele si interesele. 

Activitatea legata de formarea si dezvoltarea comunicarii presupune modalitati complexe pentru stimularea elevilor in intelegerea resurselor limbii, cultivarea capacitati lor de a-si exprima cat mai precis si nuantat gandurile si sentimentele. Jocul didactic este unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru dezvoltarea vorbirii si a gandirii logice. Eficienta acestuia fata de celelalte activitati consta in faptul ca la desfasurarea lui participa toti elevii, ei depunand eforturi de gandire si exprimare, dar fara a constientiza acest lucru, considerand ca se joaca. 

In ciclul primar, limbii romane, ca disciplina de studiu, ii revine sarcina expresa pentru formarea si dezvoltarea capacitatii de comunicare. Ce s-ar intampla daca nu am dezvolta capacitatea comunicarii prin limbaj? Aceasta ar duce la izolarea copilului, ar modifica relatiile sale cu semenii si cu realitatea inconjuratoare, ar produce o stagnare in dezvoltarea personalitatii.

Metoda jocului valorifica avantajele dinamicii de grup. Spiritul de cooperare, participarea efectiva la joc angajeaza atat elevii timizi, cat si pe cei mai slabi, stimuleaza curentul de influente reciproce, ceea ce duce la cresterea gradului de coeziune in colectivul clasei, precum si la intarirea unor calitati morale: rabdare, tenacitate, respect pentru ceilalti.

In sens larg, cultiva activismul, spiritul critic, aptitudinea de a face fata unor situatii noi, initiativa si spiritul de raspundere.

Din CUPRINS:
  • Jocuri didactice pentru clasele I - II;
  • Exercitii pentru depistarea tulburarilor de limbaj;
  • Exercitii pentru depistarea tulburarilor de auz;
  • Exercitii pentru imbogatirea vocabularului;
  • Jocuri didactice pentru clasele III - IV;
  • Exercitii pentru folosirea corecta a ortogramelor;
  • Jocuri pentru dezvoltarea limbajului;
  • Utilizarea jocurilor in dezvoltarea capacitatii de comunicare a copiilor dislexici;

Editura: Didactica Publishing House
Autor(i): Elena Mindru (coordonator)
Cod ISBN: 978-606-8400-20-4
An aparitie: 2012
Numar pagini: 95 
Tip coperta: Necartonata
Format (mm): 235x165
spacer
Website detinut de Auxiliare Online S.R.L., CIF: 42303450, Reg.Com: J40/2573/2020, Cod CAEN: 4791

auxiliare.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.