Manualul de geografie de clasa a IV-a se bazează pe experiența concretă a elevului în orizontul său și pe realitatea cotidiană. Totodată, abordarea este diversă, fiind prevăzute conținuturi monodisciplinare și interdisciplinare, prin conexiuni cu științele naturii, matematica, istoria.
Demersul didactic propune diverse activități de învățare:
- exerciții de localizare empirică a elementelor din orizontul imediat;
- local și apropiat, măsurarea unor distanțe existente între puncte de reper;
- identificarea unor reprezentări cartografice;
- recunoașterea unor elemente ale spațiului geografic local;
- compararea elementelor din realitate și a celor reprezentate pe hartă.
Prin activitățile sugerate, manualul de geografie are, pe lângă funcția sa firească, informativă și formativă, un plus de valoare ce rezidă din contextualizarea învățării, ancorarea ei în realitatea vieții și societății în care elevul devine parte activă. Activitățile de învățare plasează elevul în condiţiile naturale ale vieţii, determinate de motivaţii şi atitudini adecvate în raport cu particularităţile psihologice şi cu mediul apropiat.
Datorită manierei în care este structurat, manualul Intuitext contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare. De asemenea, acesta le oferă elevilor posibilitatea dobândirii unei experienţe sociale constructive bazate pe cooperare şi colaborare în rezolvarea problemelor vieţii.
Editura: Intuitext
Cod ISBN: 978-606-8681-69-6
An aparitie: 2016
Autor(i): Manuela Popescu, Stefan Pacearca
Numar pagini: 64+64
Tip coperta: Necartonata
Format (mm): 260x205 |